All about Asian Cinema and more
 
HomePortalRegisterLog in

Share | 
 

 Koreaanse recepten

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Singha
Anime Fan


Cat
Posts : 405
Join date : 2010-04-28
Age : 52
Location : Hillywood

PostSubject: Koreaanse recepten   Mon May 24, 2010 12:26 pm

BIBIMBAP




_________________
www.twitchfilm.com
Back to top Go down
http://amazia.nice-subjects.com
Choon
Forum Monkey


Pig
Posts : 301
Join date : 2010-05-04
Age : 33

PostSubject: Re: Koreaanse recepten   Wed May 26, 2010 3:05 pm

wat is korea zonder

Kimchi

# 1 grote Chinese kool
# 160 gr. grof zeezout
# 1/2 theel. cayennepeper
# 5 cm. verse gemberwortel, geraspt
# 3 theel. tot 3 eetl. verse,
gehakte rode peper
# 5 lente-uitjes, fijngehakt
# 2 teentjes knoflook,
geperst1 eetl. suiker
# 6 dl. water


# Voorbereiding

Snijd de kool doormidden en daarna in stukjes.
Leg een laag kool in een
grote kom en strooi er wat zout over.
Ga verder met afwisselend
laagjes kool en zout en eindig met zout.
Leg er een plat bord op dat
de kool precies bedekt en zet een paar blikken als gewicht op het bord.

Zet de kom 5 dagen in de koelkast.
Bereidingswijze

Verwijder het gewicht en het bord en giet al het overtollige vocht af.

Spoel de kool goed af onder de koude kraan.
Knijp het overtollige
water eruit en vermeng de kool met de cayennepeper, gember, rode pepers,
lente-uitjes, knoflook en suiker.
Roer alles goed door en doe het
mengsel in een gesteriliseerde glazen pot.
Giet het water erover en
sluit de pot luchtdicht af.
Zet de pot voor gebruik 3 - 4 dagen in
de koelkast.
Serveertips

# Kim Chi is een Koreaans bijgerecht.
Bepaal zelf hoeveel rode peper
je wilt gebruiken.
Het lijkt misschien veel, maar de oorspronkelijke
hoeveelheid is 3 eetlepels!!!
Eet smakelijk

Back to top Go down
Hank
Newbee


Snake
Posts : 23
Join date : 2010-11-18
Age : 63

PostSubject: Re: Koreaanse recepten   Sun Nov 21, 2010 10:49 am

Heel interessant is dit !

Er wordt ontzettend veel gegeten in Koreaanse films, het water loopt me in de mond elke keer.
Ondergetekende is nadrukkelijk amateur, maar wel zeer geinteresseerd.
Een Indonesische collega van mijn heeft een Koreaanse vriendin.
Vorig jaar kreeg ik Kimchi van hem, geimporteerd uit Korea.
In een soort sealbag.
De geur is op die manier heel sterk dan, we hebben het in de schuur bewaard Smile
Ik vind het lekker, maar ik was de enige...
Een lokale toko in mijn woonplaats heeft het in blik, die is wat milder.
------------------------

Onze zoon werkt in de keuken in een groot hotel in Amsterdam.
We hadden we het over sushi vorige week.
Toen bleek dat hij dat vaak klaarmaakte, er is een speciale sushi-night elke week in dat hotel.
Hij heeft ons toen sushi leren maken.
Gaat redelijk, alleen het rollen moet nog beter.

Eigenlijk ben ik meer geinteresseerd in het maken van Kimbap.
Zoals ik die regelmatig in de Koreaanse films zie, als picknick-snack etc.
Ik ben serieus van plan om dat af en toe mee te gaan nemen naar mijn werk in plaats van altijd brood.
Ik heb begrepen dat het meestal vegetarisch is van mijn collega.
Makkelijker mee te nemen en te bewaren dus.

Ik houd me aanbevolen voor hints betreffende Kimbap.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Koreaanse recepten   Today at 2:11 am

Back to top Go down
 
Koreaanse recepten
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
AmaZia :: Forum :: De Oosterse keuken-
Jump to: